Det er vanskelig å være uenig med det faktum at Seri

Årsakene til feilen i “Fulham”

Mangel på erfaring i Premier League? Lagssvikt? Eller kanskje er problemet fortsatt i treneren? Sannsynligvis kan det siste poenget utelukkes siden Claudio Ranieri ble med i laget. Men før vi snakker om ham, vil jeg huske og analysere arbeidet til en like erfaren ex-lag trener – Slavishi Yokanovich, som ledet laget til Premier League, men kunne ikke bli leder av sin pakke i Premier League.

Serbien selv, men ikke engang, sikrer sin mening som en trener, som kan heve laget i klassen, men da er det ingen assistent fra ham. Det var tilfelle ved Watford i 2015 og gjentatt med Fulham allerede i 2018. Problemet med hans fiasko med “cottagers” er åpenbart: han endret prinsippene sine. Tidligere fokuserte Yokanovich på at han ikke vil tiltrekke seg et stort antall nykommere til laget, og signerte de som raskt kan tilpasse seg laget. Men hva så vi om sommeren? Laget kjøpte alle på en gang, som om spillerne hadde annonsert et salg.

Det er vanskelig å være uenig med det faktum at Seri, Shurrle og Vietto, og alle andre sommerenes nybegynnere i Fulham er førsteklasses spillere, men hvor er deres erfaring med å spille i Premier League? Han var fraværende i nesten alle. Utvilsomt kan mange spillere tilpasse seg spillet i England, men når tilpasningen trenger å gå gjennom nesten halvparten av komposisjonen, er dette allerede et stort problem for både treneren og lagspillerne. Det var hennes Yokanovich kunne ikke løse.

Problemløsing

I sin tur så klubbpresident Rashid Khan ikke etter de ekstreme som fryktet å være blant dem selv (fordi det var han som tildelte penger til overføringer av fotballspillere om sommeren). Hans beslutning var en vinn-vinn – å utnevne den legendariske italiensk, vinner av Premier League Claudio Ranieri til stillingen som trener. Det ser ut til at dette er nøkkelen til suksess – en trener som kjenner engelsk fotball og kan finne en tilnærming til enhver spiller.