Fabregas hjalp laget med å oppnå flere troféer

Hvis du ikke vet hvor delikat og musikalsk han har utført Fabregas angrep “Arsenal” og vendt til den tørre statistikken, kan du se 28 mål i 96 møter. Eksempler. Indikatoren er ganske anstendig, i betraktning at Cesc ikke er en fremover i det hele tatt, men han fortsatte å forsyne assists med assists med skremmende letthet. Fans for statistiske beregninger har beregnet at i løpet av tiden som ble brukt på Arsenal, hadde Cesc en sjanse til å skape 466 sjanser til å score, noe som oversteg forestillingen til de da fotballmastodonene i møte med Xavi og Iniesta.

Fabregas hjalp laget med å oppnå flere troféer, blant annet det europeiske Super Cup og det spanske mesterskapet trofé skiller seg ut. Men om sommeren 2014 ønsket han å se en kardinal forandring i sin egen karriere og en ny utfordring, og Chelsea, som hadde en vanvittighet, tok fordel av situasjonen. Det er nysgjerrig at ikke en eneste Cesca den sommeren ventet på en lignende skjebne – hans kollega Alexis Sanchez gikk til Arsenal, hvor overføringen ble sørget av en stor del av Barcelona-fansen.

Chelsea: assisterer maestro og den 500. kampen i England

Maestro forlater. Fabregas sier farvel til Chelsea og England

Ønsket om å forandre klubbhuset var overfor Fabregas sinn, så han oppnådde et møte med ledelsen i Barcelona og erklærte sitt ønske om å forlate Barça. Verken ledelsen eller coachingpersonalet til “blå granat” forstyrret ikke, og holdt spilleren mot hans vilje. Sagaen med overgangen til spanjolen endte i midten av juni 2014, da verden forbereder seg på å bli involvert i det brasilianske verdensmesterskapet. Cesc inngikk en femårig avtale med teamet, etter overføringen, og sa at ledelsen kun utgav ham på betingelse av at spanjeren ville være glad på det nye arbeidsstedet.