Stolt Panama forbereder seg til et enormt fotballfest når England-kampen venter

Viktigheten som Panama legger ved kvalifiseringen til VM-finalen, kan ikke overdrives. Fram til i år var landets innvirkning på verdens sportslige bevissthet begrenset til den lange hopperen Irving Saladino som vant sin eneste gullmedalje ved OL i 2008.

Så etter å ha kvalifisert seg til finalen for første gang , Panamas president, Juan Carlos Varela, erklærte en nasjonalt høytid.Nå har titusenvis av panamanere gitt betydelige økonomiske ofre for å følge teamet sitt til Russland, ettersom regjeringen 1xbet sender ut et sprøtt team av tjenestemenn for å promotere nasjonen til verden.

En person som deltok på søndagens kamp på Nizhny Novgorod Stadium er landets tidligere ambassadør i Storbritannia, Ana Irene Delgado, som etter å ha representert Panama ved fekting, vet hvor viktig sport kan være for et lands image.I likhet med andre latinamerikanere ble hun forferdet da Peru, hvis supportere har vært en av turneringens stjerneattraksjoner så langt, ble slått ut.

“Peru har ikke vært i verdensmesterskap i 30 år, men for oss er det vår første gang, ”sa Delgado, en advokat som ble igjen i London etter oppslaget. “Det er en suksess for oss bare å være her.”

Så langt har ikke ting gått bra for Panama – de tapte for Belgia i åpningskampen – og heller ikke for nære naboer.Costa Rica er blitt slått ut, og Colombia tapte 1xbet også sin første kamp.

Panamanske utvandrere i Storbritannia håper på solidaritet fra sine søramerikanske naboer, med et enda mektig Argentina som er sårbart, kontinentets representasjon ved turneringen begynner å krympe.

“Vi er veldig små,” sa Delgado. “Men vi latiner har en tendens til å komme sammen.Jeg fant ut at det å være panamansk her blant store spansktalende latinamerikanske samfunn som Colombia og Mexico, det er mer behagelig hvis vi holder oss sammen og deler tradisjoner og festligheter. ”Hun la til at Panama Papers-skandalen ikke var veldig bra for landets image – “Men i det minste begynte folk å vite mer om oss.” Read more: top-bonus-news.com

Dr. Michaela Benson, en leser i sosiologi ved gullsmed som har studert panamanske utvandrersamfunn, sa at verdensmesterskapet ga landet 1xbet muligheten til å fremme sitt image i utlandet . “De har en veldig levende turistnæring. Økonomisk sett er det et veldig interessant land.De har en av de sterkeste økonomiene i Mellom- og Sør-Amerika og veldig stabil politikk – noe som er uvanlig. ”

Ambassaden i London har brukt sosiale medier for å oppmuntre utvandrere til å samles på en sportsbar i London sentrum i dag for å heie på laget. Alle som ønsker å komme inn i ånden og suge litt av den panamanske kulturen gjennom mat og drikke, kan prøve å sikre noe stekt plantain, foreslo Delgado.Dette kan være ledsaget av tamales – pakker med svinekjøtt eller annet kjøtt pakket inn i maisdeig – skylt ned med et glass seco, en veldig sterk sukkerrørbasert drink som ligner på tequila.

“Mange mennesker sier at England vil være under så mye press at det kanskje gjør dem mer nervøse og Panama vil ha en sjanse, men jeg vet ikke, ”sa Delgado. “Bare å se Panama mot England på verdensmesterskapet er en mulighet for en gang i livet.”

Uansett resultat, vil Panamas profil ha blitt vesentlig hevet. “Du vil bli overrasket over hvor mange som ikke visste hvor Panama var,” sa Delgado. “Nå fordi verdensmesterskapet er en av verdens mest observerte begivenheter, vil folk som ikke visste noe om Panama, lære om det gjennom sport.”