Sveitsiske legenden: tsjekkere er verdens innebandyspillere, men vi går etter gull

Den tradisjonelle rivalen til Tsjekkia i kampen om bronsemedalje i mesterskapet ruller fortsatt, ellers kan det ikke si. På lørdag behandlet sveitserne Latvierne 7: 3, dagen etter selv med tyskerne 13: 1.

“Vi er helt glade,” nikker Hofbauer. “Jeg vet ikke hva tsjekkerne har planer, men vi kommer til å få gull. Vi har virkelig det beste laget noensinne. Vi er kanskje ikke den største favoritten, men vi har forberedt oss godt under den svenske treneren David Jansson i fire år. Vi er veldig farlige. ”

Men ingenting må undervurderes. Det er grunnen til at sveitserne følger nøye med hvordan tsjekkerne gjør det. ”Det er åpenbart at de er under press, de har mange oppgaver utenfor lekeplassen. På den ene siden kan fansen være best, og på den andre legger tsjekkerne press på ryggen. Men jeg er ikke bekymret for dem.Da de spilte mot Sverige i Uppsala (foreløpig turnering i oktober), skulle de vinne kampen. Han er i verdensklasse. ”

Han forventer en spennende kamp mot tsjekkerne. Den tsjekkiske lagstreneren Petri Kettunen snakket også om dette. “Spillet vil være balansert, vi kjenner deres stil, vi vet hva vi kan forvente av dem. Jeg tror vi vil gjøre vårt beste. ”

” Krykken for oss kan være at vi har vunnet de to siste kampene mot dem, “legger Milan Garčar, den mest erfarne forsvarsspilleren til det tsjekkiske laget.

Garčar uten debatt er en av de mest erfarne spillerne i det tsjekkiske laget, men selv han kan ikke matche Hofbauer med erfaring. Han ble med på landslaget allerede i 1999 i en alder av 17 år, iført landskjorta i tjue sesonger. “Jeg har sett Tsjekkia mesterskapet i 1998.Vi var her sammen med foreldrene mine, og jeg kunne ikke en gang forestille meg at jeg snart skulle begynne også. Året 1999 var sprøtt, ”minnes Hofbauer.

Tjue år er lang tid, Hofbauer legger ikke skjul på at dette sannsynligvis blir den siste turneringen for Sveits. “Jeg kan ikke forestille meg å gå på,” nikker han. “Men jeg liker ikke å snakke om meg selv. Selvfølgelig har jeg oppnådd mange suksesser, navnet mitt er kjent i Sveits, og etter 65 forsøk beseiret vi svenskene. Men foran meg er hovedsakelig laggull. ”

” Mentalt sett er det en av de viktigste på hytta. Han viser laget veien, han er lederen.Selv som spiller er han fortsatt god, men kanskje ikke den raskeste, vi må være forsiktige med det, sier Kettunen-trener før kvelden.

Hvis tsjekker vinner over Sveits, vil de spille Kvartfinale trolig mot Danmark – Estland og muligens lørdag mot Finland. Han vil sende et annet resultat i kvartfinalen til Norge eller Australia og i semifinalen til Sverige.