Utfordring for Ledecka? Elite snowboardere retter seg mot sommerspill

Og de har ingen små baser i det hele tatt. Målet deres er å vinne sommermedaljene etter vintermedaljene. På et skateboard. Å være først er alltid det vanskeligste. Det krever mot. Men jeg kunne ikke bare forlate denne muligheten, “sa Ajumu Hirano.

Den japanske snowboarderen ble berømt for å ta sølv i Sotsji i en alder av 15 år. I år i Pyongyang forbedret han seg enda mer, og på U-rampen nektet nesten tyngdelovene, men endte likevel med “andre”.

Gull tok den legendariske Shaun White. Fyren som kåret AP som den beste spilleren i Korea har de samme målene som sin japanske rival.

“Jeg vil gjerne være deltaker i vinter- og sommerleker. Og å være medalje ville være et annet nivå, sier White. “Beveg deg sakte i denne solretningen.Jeg har ikke tatt en offisiell beslutning ennå, men jeg tar absolutt sikte på det. ”Skateboarding har gjort det til OL 2020-programmet i Tokyo etter mange års innsats – så Hirano har en klar motivasjon for hjemmekamper. White derimot tilbyr en bedre biografi, siden han som skater allerede har oppnådd suksess på de berømte X-Games. Snowboard-mestere ønsker da å trenge gjennom en smal elitegruppe på bare fem navn.Bare så mange ganger i historien har noen tatt medalje både sommer og vinter, og har ikke talt de gamle eksemplene på at hockey eller kunstløp flyttet logisk fra sommer-OL til vinter-OL.

To herrer lyktes i tre olympiske tider: Amerikanske Eddie Eagan vant i boksing (1920) og bobslede (1932), norsk jack-of-all Jacob Tullin Thams erobret gull som en skihopp (1924) og la seilsølv (1936).

De ble fulgt av damer som deltok i de samme disipliner, hurtigløp og sykling. Christa Luding-Rothenburger av DDR, etter fire medaljer på is-ovalen, syklet på sykkel-ovalen; til og med takket være samtykket til vinter- og sommerleker, vant hun tre “pannekaker” i 1988 – to på is i Calgary og en annen i Seoul på banen.I samme kombinasjon i 1996 (sykling, men landevei) og 2002 (hurtigløp), feiret Clara Hughes. i London – og deretter eieren av OL-sølvet fra dobbeltskytteren fra Sotsji. Det er nå å bygge videre på andre bindinger: materialstykket under føttene dine, evnen til dristige triks i luften. Det ser faktisk naturlig ut, spesielt når White allerede har bevist skateboardferdighetene sine.

Men utseendet bedrar. Det vil være religiøst.

“Alt er større på et snowboard, mer teknisk på skateboarding,” sier White.Hirano ser også åpenbare risikoer: “Det ser ut som nesten samme idretter, men de er ganske forskjellige. Det kan hende at det å forsøke å trene begge to til slutt svekkes hos begge. Men jeg vil bare prøve det ingen noen gang har prøvd.

En tsjekkisk snøpionér ville sikkert ha godkjent dette motet. Tross alt, kanskje han kommer til å være en windsurfer en gang på sommeren.