Da verdensmesterskapet gir fansen glede, gir det elendige spillere online

I løpet av mer enn fire uker gir de en rik kilde til historier og anekdoter. De har overvunnet sosiale utfordringer og overlevd kriger og har med seg sine tradisjoner og folkeeventyr. Men du vil ikke finne noen av historiene deres på BBC eller ITV, som spesialiserer seg på å gi oss et Brexit-syn på verdensmesterskapet. Våre nasjonale kringkastere har brukt titalls millioner pund for å bringe denne enorme begivenheten til TV-skjermene, mye av det blir bukset av et utvalg av halvlitterære og dårlig informerte tidligere proffer som rett og slett vil snakke om dart-konkurransen i England treningsleir. Uansett hvor dramatisk og dyktig noen av disse Energybet spillene har vært, må halvtidsanalysen alltid inneholde en lang og meningsløs oppdatering fra Englands treningsleir.Etter hvert som hvert verdensmesterskap blir større og stadig mer fargerike og livlige, er BBC og ITV ugjennomtrengelige for det. De klarer å oppnå noe som må ta mye arbeid: å sikre at de bidrar lite til vår bredere forståelse av denne globale, kulturelle begivenheten.

Imidlertid etter de to første ukene, sansene dine gradvis tilpasse seg dette daglig inntak av kjøttdeig, og du blir bedøvet lett når turneringen når forretningsavslutningen og stjernene begynner å spille. Når finalen kommer, gjør du til og med lystige små spredte innsatser med chumene dine, og spår den første omtale av 1966 og hvor mange farlige forbindelser Clive Tyldesley kan gjøre til England. ”Og se, det er Gabriel Jesus.Bestefaren hans jobbet en gang på et handelsskip som la seg til kai ved Hull som endte på 18. plass i mesterskapet forrige sesong. ”Og du irettesetter deg noen Energybet ganger for å ha blitt så trent om det hele i utgangspunktet.

Kommentatorene er bare et mildt irriterende middel, som en dårlig slutt på kaien på Blackpool i løpet av barndomsferien: vi ville være litt fortapt uten dem. De uendelige annonsene for online gameprodukter som har pakket seg rundt ITVs dekning, er mye mer enn irriterende. De vokser opp ved siden av fotballdekningen, og kveler det som ugress. Vi er aldri fri for dem, og vi vet at flere tusen fattige familier er innestengt av dem.Dette er de hvis liv er blitt vansatt av problemspilling, den skjulte svøpe som du ikke kan identifisere før den allerede har uthulet personen du er glad i.

Nå bruker mange titalls online spillfirmaer formuer i et obskønt og vanvittig løp for å få sitt hovudbytte: menn i arbeiderklassen på lav lønn som elsker fotball. Enda mer snikende enn stor cockney Ray Winstone som forteller oss tåpelig å “ta en smell!”, Er meldingen som kommer mot slutten av den uendelige prosessen med spillannonser som ber Energybet sign up offer berømte spillere om å “ta spill ansvarlig”. Det er ikke noe annet enn en grusom vits som subliminalt sier: “Vennligst gamble…”

De vet at målgruppen deres sitter hjemme med noen få øl eller på en pub og på sitt mest sårbare.Smarttelefonteknologi betyr at de kan bli fanget midt i de øyeblikkene av eufori når sidene deres scorer. Disse firmaene mater bevisst avhengighet eller skaper nye generasjoner av rusavhengige.

I forrige uke ble Gambling Commission bøtelagt 32Red £ 2 millioner etter at den gikk glipp av mer enn 20 hendelser som indikerte at en kunde var en problematisk spiller. Disse inkluderte en anledning da punter straks gjenoppspalte gevinsten på syv figurer. Summen som er involvert antyder at dette enten var en hvitvaskingsoperasjon eller en høyrullaravhengig.Det var ingenting som tydet på at lenger ned i den økonomiske skalaen skjer dette mye oftere, men unnslipper granskning på grunn av de mindre summene. å desecrate klubbfargene med sine stilige logoer er like straffbare for å spre denne sykdommen som spillkonglomeratene. De skal skamme seg. De gir bevisst lisenser til disse selskapene til å fortsette prosessen med å ødelegge livene til generasjoner av deres mest lojale støttespillere.Annonser for alkohol og sigaretter har lenge vært forbudt i idretten, men spill har lov til å trives til tross for at de var like giftige som de to andre.

Det ble gjort en liten fremgang i kampen mot den utnyttende praksisen i spillindustrien da Westminster kunngjorde et tak på den maksimale innsatsen i faste oddsspillterminaler på £ 2 Den skotske regjeringen, mens de støttet tiltaket, har ennå ikke brukt sine avviklede krefter til å kontrollere antall maskiner i nye spillbutikker. Holyrood flyttet i fjor for å dempe antallet nye spillbutikker som åpner i tomme butikkplasser midt i vanskeligstilte bysentre.Spillbransjen finner imidlertid alltid en måte, vanligvis med fotballklubber som later til å være sosialt opptatt: Glasgow, byen som er mest rammet av ondskapen i faste oddsspillterminaler, er også hjemsted for Skottlands to største fotballklubber. Celtic og Rangers er begge sponset av store spillfirmaer.