Den legendariske mannen dro faktisk til et deponi

Nordmenn blir ikke vant til skandaler. I 2009 kom Egil Olsen tilbake til landslaget, som var arkitekt for det supersuksessrike landslaget på nittitallet, men returen seiret ikke. Måten han forlot, får nordmennene fortsatt sinne og skam.

I september 2013 informerte presidenten og generalsekretæren i FA Olsen om at Per-Matias, som allerede var klar til å overta sine verv, ville bli hans etterfølger. Nyheten kom i forberedelse til de siste kvalifiseringskampene for verdensmesterskapet i 2014 mot Island og Slovenia. Situasjonen har vokst til en skandale, og Olsen venter fortsatt på noen erstatning fra forbundet.

“Slå av lysene, lukk bærbare datamaskiner, jeg er hjemme.” Norsk landslag: 20 års forventninger, forhåpninger og skuffelser

Den legendariske mannen dro faktisk til et deponi, og han ble ikke en gang klarert med de to siste kampene. Og til tross for at prestasjonene hans som trener ikke vakte stor begeistring, ble nordmenn rasende av en slik manifestasjon av respektløshet. Siden den gang har fotballregelen mistet all tillit fra massene.

Men det er ikke alt. Det viste seg at Kietil Siem, som nå jobber med Infantino, opprinnelig støttet Alexander Cheferin. Showdowns, skandaler og sensasjoner eksisterte ikke under et vellykket team, men kaos skjer nå.

***

Men til tross for alle problemer og feil, mistet ikke nordmennene all tro. Som mange andre satser de på fremtiden.

Den nye generasjonen spillere har allerede bevist at den klarer å oppnå resultater: I 2013 vant ungdomslaget under 21 bronsemedaljer i Euro, og mange har allerede flyttet til voksenlaget. Blant dem er Omar Elabdellaui (Olympiacos), Joshua King (Bournemouth) og Howard Northwait (West Ham).

Edegor fra Real Madrid, som personifiserer alle håp for en lysere fremtid for landslaget, kan ikke annet enn å glede seg. Imidlertid er det andre: Sander Berge fra Volerenga, Ole Selnés fra Saint-Etienne, Mats Möller fra Freiburg, Christopher Ayer fra Celtic. Alle av dem har talent og potensiale til å bli stjerner i landslaget.