Den offisielle rammen for FIFA-landslaget ble lansert i 1993

Nettverket fikk en video hvor reaksjonen fra de norske kommentatorene på målet til Stefannelli er synlig. Menn forventet tydeligvis ikke at favorittlaget deres skulle gå glipp av et mål fra hoved outsideren av det europeiske utvalget, og til og med målet som utlignet scoringen.

″ … “Slå av lysene, lukk bærbare datamaskiner, jeg skal hjem,” var reaksjonen fra de norske vertene på lufta mot målet til San Marino. … ″

For siste gang satte Norge et preg på den store turneringen på Euro 2000 i Nederland og Belgia. Belgia ble spilt på nytt takket være et mål av spissen for spissen Tottenham Steffen Iversen. Det ble uavgjort med Slovenia og et nederlag fra Jugoslavia. Til slutt måtte jeg pakke sekkene mine tidlig.

Allerede åtte store mesterskap har gått uten deltakelse fra den en gang så store fotballnasjonen, mens det ydmyke Island har rammet hele verden.

***

Den offisielle rammen for FIFA-landslaget ble lansert i 1993. I oktober samme år var Norge den andre i verden etter Brasil, som Romario, Bebeto og Dunga spilte for. I forsvaret ble “øvelser” spilt av Rune Bratset, Ronnie Johnsen og Henning Berg. På midtbanen – utrettelige skaper Eric Muckland, Stole Solbakken og andre. Laget var spekket med kraftige spillere – ikke superstjerner, men de som alltid visste hvordan de ubehagelig skulle overraske enhver motstander. I likhet med Leicester var de lette å undervurdere, men det var en dødelig feil.

Nå inntar Norge 81. plass, og foran den skandinaviske troppen er slike fotballtrender som landslagene til Trinidad og Tobago og Benin.

Og det er ikke en gang mangel på talent, selv om mange fans anser den nåværende generasjonen for å være “kjedelig”. Noen vil si at poenget er i fiasko – og på en måte er dette sant. Men uansett hvor mange feil som ble gjort, er hovedproblemet mindreverdighetskomplekset, på grunn av hvilket laget ganske enkelt forventer nederlag fra en sterk motstander, og ikke engang gir ham kamp.