Foto: These Football Times

Vi har allerede snakket om mangelen på en leder i foreningen og i teamet selv. Et dårlig, umontert spill er en annen faktor. I sluttspillet til EM 2016 måtte nordmenn spille med Ungarn, og mange trodde på seieren. Men de ble outplayed. Etter å ha tapt hjemme med en poengsum på 0: 1, tok Högmo en dristig avgjørelse, og satte opp stillingen uten en klar spiss for returkampen, og tok 17 år gamle Martin Edegar, som ikke var mentalt klar for landets største kamp de siste årene. Alle disse beslutningene kunne berømmes hvis de ikke førte til kollaps.

“Slå av lysene, lukk bærbare datamaskiner, jeg er hjemme.” Norsk landslag: 20 års forventninger, forhåpninger og skuffelser

Norge tapte, og folk begynte igjen å lure på hvorfor Högmo forblir trener, og samtidig mottar mer enn mye mer suksessrike kolleger Eric Hamren (tidligere trener i Sverige), Chris Coleman (trener for Wales) og Adam Navalka (trener for Polen).

Hegmo meldte seg inn i teamet i 2013, og virket først en modig, innovativ trener, men han lyktes ikke. Avgjørelsene hans førte til den ene fiaskoen etter den andre, og lagets spillestil og til og med hans talestil slo anstrengende nordmennene. Blant de rare setningene han smidde, er “performance of culture”, “block motion” og “pedagogisk dimensjon”.

I forkant av sin store ansettelse jobbet han med ungdomslaget, damelaget, Rosenborg og Tromsø. Han så ut til å ha en visjon, men det fungerte ikke. Likevel er han fortsatt en mentor for “drillen”, og dette er fantastisk.

I 2014, i et intervju med den norske avisen Högmo, sa det ut til å være den rette tingen: “Spillerne må spille hardere hvis de vil komme til EM 2016 og 2018-VM. Vi må bli bedre og gjøre alt for å bli bedre dag for dag. ”

I midten av oktober tapte Hogmo 52% av alle kampene (32 kamper) og vant bare 27%.

At Höggmo fremdeles jobber, overrasker ikke menneskene som er vant til det komplette kaoset som skjer i toppledelsen. Presidenten i foreningen trakk seg etter en konflikt med FIFA og UEFA, som oppsto etter hans rungende støtte til den utviste presidenten Michel Platini.