Vennskap til side, det vil være alt, sier kaptein Luzum

“Jeg ønsker dem lykke til i hver kamp. Men nå må kameraderiet gå til side, sier den 29 år gamle støtten til det tsjekkiske landslaget. “Dette handler om det.”

Håndballjentene fra onsdag klokka 18.00 vil invitere Tyskland til å kjempe om kvartfinale-gruppen. Prosedyren mellom de tolv beste Luzumová et al. vil sikre en mulig seier og det påfølgende nederlaget til Romania i en kamp med Norge.

“Jeg håper internasjonal erfaring vil hjelpe oss,” mener Luzumová. variasjon. Erfarne legionær erstattet unge håndballspillere hovedsakelig fra Bundesliga. Men en av de beste konkurransene i verden har mange tsjekkiske spillere.

“Det kan være vår fordel.Den tyske ligaen er av høy kvalitet, legger Luzum til, en firedoblet Bundesliga-vinner og toppscorer og konkurransespiller. Den tiende, i fjor fra Tyskland brakte en historisk åttendeplass. Selv da ble fortsettelsen avgjort av en enkelt duell. Det samme scenariet kan gjentas i Frankrike.

“Jeg håper at vi lykkes med denne kampen. Tyskerne undervurderer oss absolutt ikke. Jeg kjenner en liten trener (Hank Gröner) som er utmerket i forberedelser og taktikker. ”

Siste mesterskap?Kanskje

Iveta Luzumová spiller for femte gang på topparrangementet. Og igjen er han en av driverne for hele utvalget. I åpningsduellene mot Romania og Norge scoret hun åtte mål – med wingwoman Veronika Mala deler hun forresten til den beste scoreren i laget. Klesprøver, dekorasjon, spillested og andre bryllupsnødvendigheter.Han planlegger et bryllup med sin mangeårige venn og fotballspiller Štěpán Koreš om sommeren. “Men vi har fortsatt ingen dato, jeg vil gjerne vite det i januar.”

Og i en alder av 29 tenker han sakte på familie.

“Jeg er tretti år gammel, så jeg tror det ville være rett tid, sier Luzum.

Så oppfatter den beste tsjekkiske håndballspilleren mesterskapet i Frankrike for sist? Du vet ikke hva som vil skje om to dager, enn si et halvt år, ”forklarer han. “Jeg prøver å glede meg over hver dag her på mesterskapet, fordi du aldri vet om det er den siste toppbegivenheten.”

Det er også en mulig retur etter fødselspermisjon. “Jeg vil aldri si at hvis jeg ble gravid, ville det være umulig å komme tilbake,” sier Luzum.