ZONNO: Å ekstralisere gate gjennom utenlandsk omvei. Uventet mangler

“De unge keeperne er her. Det kommer an på hvilken mulighet de får, sier trener Zdeněk Orct, som fører tilsyn med keeperen i ekstraligaen Litvínov. ”Men vi sier alltid at de skal få noe. De burde ha muligheten til å kjempe! ”

Mens de høyeste konkurransene de siste sesongene ofte har generert flere enestående, lærer nå ekstralag-fans et nytt navn for den tsjekkiske nummer én.

Dominik Frodl fra Pilsen , som forresten skal spille kvartfinalen i Champions League på isen til svenske Skellefteå på tirsdag. Han er smidig, veltalende, øyeblikkelig. Han liker sosiale nettverk.Kort sagt, en prototype av den unge generasjonen, som lærte seg håndverket til keeperen i den første ligaen Slavia. ”På et tidspunkt, da hele stadion begynte å synge og applaudere i den andre perioden, smilte jeg helt: Dude, jeg er her i Extraliga! Det er kult! ”22 år gamle Frodl lo forsiktig etter en ekstralagsdebut i et intervju han gjorde narr av på Twitter. De regnet med at en annen keeper (den hviterussiske Milchakov) ble nummer én, men han klarte å ta sjansen ved håret, sier Orct.Og muligheten fanget godt, bedre prosentvis suksess i ekstralaget er bare Vítkovický Patrik Bartošák. Å samle start

Pilsner-sucker er faktisk et unntak som bekrefter den nåværende trenden. Andre steder i ekstralaget satset de på utenlandske målvakter – i Chomutov, Olomouc, Litvínov, Hradec Králové og Mladá Boleslav. I andre klubber inntok tsjekkere med utenlandsk erfaring – Sparta, 1xbet Vítkovice, Karlovy Vary, Zlín, Liberec eller Kometa – nummer én. ledech. For eksempel scoret Simon Hrubec fra Třinec nylig 300.start i den høyeste konkurransen. “Så jeg er gammel,” smilte den 27 år gamle støtten fra exrtralig-lederne. “Men det er vakkert. Mål kan være enda verre for keepere enn for feltspillere. Alt de trenger å gjøre er å gå til straffeboksen og registrere en kamp.Mens keeperen virkelig må gå for å fange. Ungdom får start og erfaring i ekstralag for stykke. Med noen få unntak lykkes ikke tenåringer med masker i den nest høyeste konkurransen. lavere utenlandske konkurranser, se mer perspektiv der. Om våren, for eksempel etter en sesong, eksploderte Miroslav Svoboda, som for tiden fanger ECHL, til sjøs.

“Det er deres beslutning.Derfra kommer de nærmere NHL, de kan lære mye, sier Orct. “For eksempel vet målvaktene som kom tilbake fra Amerika at de jobber mye bedre med pinnen, som var litt forsømt i landet vårt,” legger den tidligere keeperen til, som har vært i ekstralaget i over 20 år.

Gamle målvakter? Det kan være verre

En gjeng tsjekkere vil ikke ta igjen drømmen NHL. De kommer tilbake til Tsjekkia, og i ekstralagene er statistikken vanligvis rangert i toppen.

Klubber som ikke har råd til målvender som returnerer, satser direkte på utlendinger. Fra pragmatisme. “Det er helt enkelt, utlendinger betaler ikke bord og har litt ytelse.Når han kan ta en målvakt for halvannen million, eller gratis, er det klart hvem du velger, “bemerker Orct.” Hans “Litvínov beskytter Janus fra målkatastrofen. Mladá Boleslav hadde med seg slovenske Krošelje før sesongen. Chomutov engasjerte seg etter To forkert start av ligaen Fin Toivonen, som etter to uker ble erstattet av kanadiske Peters med 83 starter i den berømte NHL. Selv om å banke ekstralaget for sine målskapere forsvart av dinosaurer, ville det være betydelig misvisende. Bare se på alderen til ekstralagene – 25, 22, 27, 25, 32, 27, 31 eller 28. les mer her).For eksempel kom forrige uke 38 år gamle Zbyněk Irgl først i tabellen over ekstralagskanoner. Olomouc-veteranen har erstattet Michal Bulíř, eks-Liberecer, som ikke har tatt en hit på over en måned fordi han meldte seg inn i KHL.

Men det er en annen historie… https://tipsapostas.com