En ny rolle for Vitek skiskyttere-trener. Denne gangen hos menn

Han nektet å bruke livet på farten. Han innså at han ønsket å være mer med familien, at han ønsket å ta en pause fra skiskyting. Om våren ble han også far for første gang, kona Kristýna ble født som en sønn. Ideen om å forlate var forståelig.

“Jeg ble overrasket over trenere som har barn hjemme at de flyr verden rundt hele året. Jeg har alltid ønsket å unngå det, ”beskrev han.

Men det varte ikke lenge. Allerede på våren Unibet ble han brutt av lederen av foreningen Jiří Hamza med antydningen om at han skulle trene menn. Da han fikk tillatelse hjemme, ble det bestemt. “Jeg snakket litt. Men hjemme ga de meg grønt lys i to år før den lille går fra moren min, ”smilte han.Takket være ham smiler skiskyttere nå.

“Han har levd mye opp. Det virket for meg at det ikke var tilfelle med jentene i det siste, og nå kan du se at han er full av energi igjen, han er glad for det. Og når atleten ser at treneren liker det, er det bra, ”er en av avdelingene, Ondřej Moravec, tydelig. For fire år siden kjørte de sammen i en trøye. Da kunngjorde Vitek slutten av sin aktive karriere på grunn av langvarige ryggsmerter og deres veier brøt en stund. Vitek ble Vitek til trener. Kvinner først, menn nå. ”Og det var en god impuls. Jeg er glad for å være sammen med guttene, sier den 41 år gamle treneren. ”Jeg tilbrakte fire år med kvinner, vi hadde fine øyeblikk, suksesser, dårligere øyeblikk. Men det er bra Sportingbet at vi endret det.For gutter fungerer stemningen igjen og fungerer 100 prosent. ” “Grosene forble den samme, vi måtte bare gjøre innholdet mer fargerikt. Vi lette etter nye steder for trening, nye metoder. Det er en kreativ jobb, det er derfor jeg trives med det, og det er derfor jeg vil trene igjen, forklarer han. “Og det er derfor jeg liker treningen utrolig,” sier Moravec.

Sammen med Anders Magnus Bratlim, Norges nye assistent, fokuserte Vítek på en ny skøyteteknikk som er mer økonomisk for skiskyttere. Ved å gjøre det involverer de overkroppen mer, de må også reflekteres i et annet øyeblikk enn de var vant til.

“Det høres enkelt ut, og det ser nesten likt ut for lekmannen. Men for gutter er refleksjonsinformasjonen veldig dyp.Det tar lang tid å gjøre om. Vi får se hvordan det går i løpet. Det kommer mye stress, og i det øyeblikket vender alle tilbake til automatisme, sier Vítek. Selv om nordmannen er Bet365 ganske roligere i samfunnet, klarer han å jage skiskyttere på banen. ”Guttene tvinger dem stadig til å flytte. Hvor mange ganger liker de ikke det, men de gjør det.Dette er viktig, sier Vítek.

Selvfølgelig har han selv de siste ukene og månedene lagt merke til noen av forskjellene mellom trening for mannlig og kvinnelig lag. “Det er morsommere med gutta, kommunikasjonen er definitivt litt mer åpen,” innrømmer han. “Men vi er fremdeles på jobb, så hvis noen trenger å tråkke på nakken, må de gjøre det.”

Først da kan Koukalová et al.